FAQs

Τι είναι η επίστρωση Crizal;

Η επίστρωση Crizal είναι η πιο προηγμένη επίστρωση στην αγορά η οποία παρέχει την καθαρότερη πιθανή όραση προστατεύοντας τα γυαλιά από τις τις αντανακλάσεις, τις χαράξεις, τις δακτυλιές, την σκόνη και το νερό, έτσι ώστε να βλέπετε, να φαίνεστε και να αισθάνεστε τέλεια. Επιλέξτε κι εσείς Crizal όπως και τα υπόλοιπα 150 εκατομμύρια διοπτροφόρων παγκοσμίως που φορούν και εμπιστεύονται την επίστρωση Crizal.

Η επίστρωση Crizal πωλείται και σε άλλες χώρες?

Η επίστρωση Crizal πωλείται παγκοσμίως! Είναι η νούμερο ένα (Νο.1) επίστρωση στην αγορά των οφθαλμικών φακών με πωλήσεις που ξεπερνούν τα 300 εκατομμύρια τεμάχια κάθε χρόνο. Περισσότεροι από 150 εκατομμύρια καταναλωτές εμπιστεύονται και απολαμβάνουν τα αξεπέραστα πλεονεκτήματα της επίστρωσης Crizal.

Πόσο συχνά πρέπει να ελέγχω την όραση μου και κάθε πότε πρέπει να αλλάζω τα γυαλιά μου?

Η όραση είναι η σημαντικότερη αίσθηση μας, το παράθυρο μας στον κόσμο! Οι ευαίσθητες ηλικιακά ομάδες και όσοι αντιμετωπίζουν κάποιο θέμα με τα μάτια τους θα πρέπει να εξετάζονται από κάποιον ειδικό μια φορά τον χρόνο. Τα γυαλιά σας πρέπει να τα αλλάζεται μόλις αλλάξει η συνταγή σας ή όταν πάψουν να καλύπτου τις ανάγκες σας.Επίσης σε περιπτώσεις που εμφανίσουν φθορές καθώς μπορεί να σας στερούν την πλήρη προστασία χωρίς να το καταλαβαίνετε.

Μπορώ να προμηθευτώ πολυεστιακά γυαλιά Varilux με επίστρωση Crizal

Ναι! Η επίστρωση Crizal είναι συμβατή με όλα τα πολυεστιακά γυαλιά της οικογένειας Varilux. Για περισσότερες πληροφορίες γύρω από τα πολυεστιακά Varilux ρωτήστε τον οπτικό σας ή επισκεφθείτε τον παρακάτω σύνδεσμο Varilux

Μπορώ να προμηθευτώ γυαλιά Transitions με επίστρωση Crizal

Τα γυαλιά transitions διατίθενται με επίστρωση Crizal. Για περισσότερες πληροφορίες ρωτήστε τον οπτικό σας ή επισκεφθείτε τον παρακάτω σύνδεσμο Transtitions

Τα γυαλιά με επίστρωση Crizal είναι παχύτερα ή πιο βαριά από τα απλά συμβατικά γυαλιά?

Όχι! Η επίστρωση Crizal είναι πάρα πολύ λεπτή, πολύ λεπτότερη από μια τρίχα. Το ακριβές πάχος και βάρος των γυαλιών σας εξαρτάται από το υλικό και τον σκελετό που επιλέξατε καθώς και από τους βαθμούς της συνταγής σας.

Ποιες είναι οι επιπτώσεις της έκθεσης μας στην UV ακτινοβολία?

Μόνιμα σημάδια γήρανσης, πρόωρος καταρράκτης, εκφύλιση ωχράς κηλίδας, καρκίνος του δέρματος, ρυτίδες, μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια, πτερύγιο και διάφορες άλλες ασθένειες των ματιών.

Γιατί χρειάζομαι προστασία από την UV ακτινοβολία και από την πίσω πλευρά των γυαλιών μου, αφού την έχω ήδη εμπρόσθια? Δεν φτάνει αυτό σαν προστασία?

Η UV ακτινοβολία μας προσεγγίζει από όλες τις κατευθύνσεις αντανακλώμενη στις επιφάνειες που μας περιβάλλουν. Η οπίσθια επιφάνεια των γυαλιών αντανακλά το φως που εισέρχεται από πίσω αλλά και από τα πλαϊνά μέρη των γυαλιών αυξάνοντας την έκθεση των ματιών μας στην UV ακτινοβολία.
Τα περισσότερα υψηλής ποιότητας γυαλιά ηλίου και οράσεως σταματούν την UV ακτινοβολία μόνο από την εμπρόσθια επιφάνεια αλλά δεν εμποδίζουν ή απορροφούν τις ακτίνες και από την οπίσθια επιφάνεια των γυαλιών.

Γιατί χρειάζεται να προστατεύω τα μάτια μου όταν έξω έχει συννεφιά

Πάνω από το 40% της ετήσιας έκθεσης στην UV ακτινοβολία το λαμβάνουμε τις ημέρες που δεν υπάρχει μεγάλη ηλιοφάνεια και νομίζουμε πως δεν χρειαζόμαστε προστασία. Με την επίστρωση Crizal μπορείτε να έχετε γυαλιά που προσφέρουν προστασία από τις ακτίνες UV κάθε ημέρα, συννεφιασμένη ή μη.

Τι είναι η UV ακτινοβολία?

Ο ήλιος είναι η πρωταρχική πηγή της UV ακτινοβολίας η οποία βρίσκεται στο μη ορατό φάσμα του φυσικού φωτός που μας περιβάλλει. Όπως ακριβώς και το ορατό φως, έτσι και οι ακτίνες UV έρχονται από όλες τις κατευθύνσεις αντανακλώμενες στις επιφάνειες που μας περιβάλλουν, εκθέτοντας μας στις επιβλαβείς συνέπειες τους.

Γιατί χρειάζομαι προστασία από την UV ακτινοβολία?

Το δέρμα σας χρειάζεται προστασία από τον ήλιο, το ίδιο ακριβώς χρειάζονται και τα μάτια σας. Οι βλαβερές συνέπειες της UV ακτινοβολίας λειτουργούν συσσωρευτικά και συνήθως είναι μη αναστρέψιμες και η χρόνια έκθεση των ματιών στις ακτίνες του ηλίου μπορεί να τα καταστρέψουν. Η UV αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης ορισμένων παθήσεων των ματιών όπως ο καταρράκτης, η εκφύλιση ωχράς κηλίδας , καρκίνου του δέρματος στα βλέφαρα ή στην ευαίσθητη περιοχή γύρω από τα μάτια.

Η επίστρωση Crizal παρέχει 25 φορές μεγαλύτερη προστασία ενάντια στις βλαβερές ακτίνες UV με δείκτη προστασίας ESPF 25.

Παρέχει η επίστρωση Crizal προστασία από την UV ακτινοβολία?

Ναι! Όλα τα γυαλιά με επίστρωση Crizal παρέχουν την πιο ολοκληρωμένη καθημερινή προστασία ενάντια στους αόρατου, και συνήθως μη αναστρέψιμους, κινδύνους της UV ακτινοβολίας.

Ποια είναι τα ορατά πλεονεκτήματα της επίστρωσης Crizal?

Η επίστρωση Crizal παρέχει την μέγιστη διαύγεια όρασης σε βάθος χρόνου καταπολεμώντας τους 5 εχθρούς της καθαρής όρασης – Θάμβος – Χαράξεις – Δακτυλιές – Σκόνη – Νερό

Πως ξέρω ότι τα γυαλιά μου έχουν επίστρωση Crizal?

Τα γυαλιά με επίστρωση Crizal συνοδεύονται ΠΑΝΤΑ από κάρτα εγγύησης και πανάκι καθαρισμού ως απόδειξη της γνησιότητας τους. Σε περίπτωση που έχετε παραλάβει γυαλιά χωρίς τα παραπάνω αντικείμενα παρακαλείστε να επικοινωνήσετε με τον οπτικό σας.