Τι είναι η επίστρωση Crizal®;

 • Η επίστρωση Crizal® είναι το αποτέλεσμα πολύχρονων, διαρκών ερευνών της εταιρείας Essilor για την ανάπτυξη οφθαλμικών φακών που προσφέρουν την καθαρότερη και πιο διαυγή όραση. Σήμερα, πάνω από 260 εκατομμύρια χρήστες εμπιστεύονται τους φακούς Essilor με την μοναδική επίστρωση Crizal® και απολαμβάνουν:

  Βέλτιστη οπτική άνεση

  Οι φακοί με επίστρωση Crizal® όχι μόνο μειώνουν τις αντανακλάσεις και βοηθούν την οπτική κόπωση, αλλά προσφέρουν και μια κολακευτική εμφάνιση αφού είναι σχεδόν αόρατη.

  Ευκολία στη χρήση

  Μέγιστη ευκολία στον καθαρισμό λόγω των αντιστατικών, λιπόφοβων και υδρόφοβων ιδιοτήτων της.

  Διάρκεια και απόδοση

  Με τις αντιχαρακτικές ιδιότητες που η επίστρωση Crizal® φέρει, οι φακοί γίνονται εξαιρετικά ανθεκτικοί διατηρώντας τα γυαλιά σας ανέπαφα από τις καθημερινές φθορές.

  Ολοκληρωμένη προστασία

  Με δείκτη προστασίας έως και 50 E-SPF, οι οφθαλμικοί φακοί με επίστρωση Crizal® παρέχουν την πιο ενισχυμένη προστασία από τον ήλιο.

  Crizal Products

 • Για την ολοκλήρωση της κατασκευής των επιστρώσεων Crizal®, χρησιμοποιείται μια πολύπλοκη διαδικασία διαφόρων κατεργασιών και πολλαπλών σταδίων.

  Η διαδικασία Crizal® απαιτεί αρκετές ώρες για την ολοκλήρωση της και πρέπει να εφαρμόζεται στο φακό πριν αυτός κοπεί και μονταριστεί στο σκελετό. Στη διάρκεια της περίπλοκης αυτής διαδικασίας, όλες οι επιμέρους επιστρώσεις εντάσσονται σε μια, κάνοντας χρήση της νανο-τεχνολογίας.

  • Αρχικά, ο φακός τοποθετείται προσεκτικά σε ένα ράφι από ανοξείδωτο χάλυβα. Η επιφάνεια του φακού αφαιρείται και έπειτα αποστειρώνεται χημικά έτσι ώστε τα μικρο-στελέχη της κάθε επιμέρους επίστρωσης να ταιριάξουν τέλεια στην επιφάνεια του φακού. Πολλοί φακοί είναι συμβατοί με την επίστρωση Crizal®, ωστόσο υπάρχει μια αυστηρή διαδικασία έγκρισης για το ποιος φακός μπορεί να είναι απόλυτα συμβατός με τη διαδικασία.
  • Στη συνέχεια, τοποθετείται μια διπλής όψης αντιχαρακτική επίστρωση, η οποία αποτελείται από δύο στρώματα. Το πρώτο στρώμα που εφαρμόζεται αποτελείται από εύκαμπτο πολυμερές υλικό, έτσι ώστε ο τελικός φακός να απορροφά τους κραδασμούς. Το δεύτερο στρώμα της αντιχαρακτικής επίστρωσης είναι ένα παχύτερο στρώμα και περιλαμβάνει περισσότερο από 50% σωματίδια διοξειδίου του πυριτίου. Μέσω μιας θερμικής διαδικασίας, η σκληρή αντιχαρακτική επίστρωση ενσωματώνεται στο μαλακό υπόστρωμα.
  • Στη συνέχεια της διαδικασίας ο φακός τοποθετείται σε ένα θάλαμο κενού αέρος. Εκεί ο φακός βομβαρδίζεται με ιόντα υψηλής ενέργειας που καθαρίζουν και ενεργοποιούν την επιφάνεια του φακού πριν την εφαρμογή των AR επιστρώσεων. Ανάλογα με το προϊόν Crizal®, η ακριβής εφαρμογή της επίστρωσης μπορεί να διαφέρει.
  • Η επίστρωση SR Booster™ ενσωματώνεται μεταξύ της αρχικής σκληρής και της AR επίστρωσης, κάτι που αυξάνει σημαντικά την αντοχή στις χαράξεις του φακού. Εντός του θαλάμου, ένα στρώμα αντι-σωματιδίων (ή αντι-στατική στιβάδα) ενσωματώνεται στην επίστρωση AR χαρίζοντας της αντι-στατικές ιδιότητες που απωθούν τη σκόνη. Αυτό το βήμα εφαρμόζεται στα πιο εξελιγμένα προϊόντα όπως το Crizal Forte UV®.
  • Η εξαιρετικά υδρόφοβη επίστρωση εφαρμόζεται χρησιμοποιώντας την καινοτομική διαδικασία της Essilor, High Density Surface (HSD) Procces™. Αυτή η τεχνολογία εφαρμόζεται έτσι ώστε ο διοπτροφόρος να έχει τη μέγιστη ευκολία στον καθαρισμό του φακού.
  • Τέλος, εφαρμόζεται η αποκλειστική επίστρωση Pad Control System™, η οποία επιτρέπει το κόψιμο, την αυλάκωση και το τρόχισμα με εξαιρετική ακρίβεια. Αυτό το στρώμα είναι αναγκαίο, γιατί είναι εξαιρετικά υδρόφοβο και τόσο ολισθηρό με αποτέλεσμα να προστατεύει την ακεραιότητα του φακού. Μόλις ο φακός βγει από το σύστημα ελέγχου Pad, απομακρύνεται και σκουπίζεται με ειδικό μαλακό πανί.

  Για τη μέγιστη συνέπεια και ακρίβεια των προϊόντων Crizal®, έχει προβλεφθεί μια εξονυχιστική και συστηματική διαδικασία ελέγχου ποιότητας, μέσω αυστηρών τεστ έτσι ώστε όλοι οι Crizal® φακοί να ακολουθούν τα υψηλότερα πρότυπα.

 • Η επίστρωση Crizal® πρωτοεμφανίστηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1960 και από τότε, η τεχνολογία και η πρόοδος των οφθαλμικών φακών έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο. Στόχος των προϊόντων Crizal® είναι να παρέχουν τις ιδανικότερες συνθήκες όρασης στους χρήστες ενσωματώνοντας τις τελευταίες τεχνολογικές καινοτομίες στον σχεδιασμό και παραγωγή τους.

  • 1997: Η τεχνολογία Crizal® κάνει την εμφάνιση της για πρώτη φορά στην αγορά και θέτουν το βιομηχανικό πρότυπο επίδοσης στους αντι-ανακλαστικούς φακούς. Οι Crizal® φακοί σχεδιάστηκαν με επαναστατικές μεθόδους που ενσωματώσαν για πρώτη φορά αντι-ανακλαστικές και αντιχαρακτικές ιδιότητες και στις δυο όψεις του φακού
  • 2003: Προστίθεται μια υπερ-υδρόφοβη επίστρωση στο φακό και δημιουργείται η επίστρωση Crizal®Alizé+®, η #1 επιλογή των καταναλωτών
  • 2009: Προσθέτοντας μια νέα επίστρωση με απαράμιλλη αντοχή στις γρατζουνιές, η νέα και βελτιωμένη Crizal® Forte® επίστρωση είναι γεγονός
  • 2012: Η νέα γενιά των φακών Crizal® είναι γεγονός! Οι καινούργιες επιστρώσεις προσφέρουν ολοκληρωμένη προστασία από την υπεριώδη ακτινοβολία ακόμη και στις περιπτώσεις που οι ακτινές προσεγγίζουν τους χρήστες από την οπίσθια επιφάνεια του φακού. Όλοι οι φακοί Crizal® χαρακτηρίζονται από εξαιρετική διαύγεια ενώ παράλληλα προστατεύουν την υγεία των ματιών με δείκτη έως και 25 E-SPFE-SPF.Αυτό σημαίνει ότι τα μάτια σας είναι 25 φορές πιο προστατευμένα από τις ακτίνες UV σε σύγκριση με τη μη χρήση γυαλιών.
  • 2014: Στηριζόμενη σe επιστημονικές έρευνες, η Essilor ανέπτυξε, χρησιμοποιώντας την αποκλειστική τεχνολογία Light Scan™, τον πρωτοποριακό φακό Crizal® Prevencia™. Ο επαναστατικός νέος φακός φιλτράρει επιλεκτικά το μπλε φως μπλε φως επιτρέποντας την έκθεση των ματιών μόνο στις ευεργετικές μπλε-γαλάζιες ακτίνες που ρυθμίζουν το ανθρώπινο βιολογικό ρολόι. Παράλληλα είναι ο μοναδικός φακός στην αγορά που αποκόπτει στο πρωτοφανές ποσοστό του 20% τις βλαβερές μπλε-μωβ ακτίνες που το αποτελούν. 
 •  

  Crizal

   

  Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα υλικά και τους σχεδιασμούς των φακών θα βρείτε εδώ.